EU PROJEKTI
 
Naziv projekta: Razvoj novih inovativnih proizvoda Primitivance d.o.o. spajanjem naslijeđa i tehnologije
Operativni program: Konkurentnost i kohezija
 
Kratki opis projekta: Projekt ima za cilj optimizirati i inovirati formulacije 4 kozmetička proizvoda: maglicu za lice, dva uljna seruma i ulje za kosu. Kako Prijavitelj isključivo koristi sirovine koje rastu na dalmatinskom podneblju, pred njime je izazov izrade formulacija tako da s jedne strane izbor sirovina koji je ograničen podrijetlom zadovljava organski standard te daje maksimalnu potentnost i dokazanu učinkovitost, za što su potrebna stručna i tehnička znanja stručnog tima Farmaceutskog fakulteta u Ljubljani. Projekt je usmjeren prema kupcima koji istovremeno žele i vrhunsku kozmetiku i autentično, lokalno iskustvo.
 
Ciljevi i očekivani rezultati projekta: Cilj projekta je optimiziranje i inovacija formulacija 4 kozmetička proizvoda – maglice za lice, dva uljna seruma i ulja za kosu. Prijavitelj se bavi izradom 100% prirodne kozmetike s formulacijama osmišljenim na način da sve sirovine rastu u dalmatinskom podneblju, gdje je i smješteno sjedište tvrtke. Provedba ovog projekta omogućit će Prijavitelju da stvori mali asortiman vrhunskih, luksuznih proizvoda u koje je udahnuta lokalna klima, priroda i naslijeđe. Obzirom da je cijela filozofija brenda korištenje lokalnih agrarnih sirovina za vrhunske organske kozmetičke proizvode, Prijavitelju su potrebna dodatna stručna i tehnička znanja kako bi udovoljio nekoliko kriterija: 1) korištenje isključivo sirovina koje potječu sa dalmatinskog podneblja 2) ostvarenje zahtjeva organske kozmetike 3) maksimalna potentnost i izbalansiranost lokalnih sastojaka za luksuzno i autentično iskustvo 4) ostvarenje preduvjeta za dobivanje CosmEthically ACTIVE certifikata. Naime, optimiziranjem formulacija Prijavitelj će zadovoljiti preduvjete za dobivanje navedenog certifikata koji potvrđuje da koncentracije organskih sastojaka u predmetnim formulacijama znanstveno dokazano djeluju.
 
Prijavitelju trenutno nedostaju specijalizirana znanja koja nudi stručni tim Farmaceutskog fakulteta u Ljubljani kako bi hladnoprešana bazna te eterična ulja dalmatinskog podneblja (maslina, smilje, lavanda, jasmin, agava itd.) spojio u omjerima i koncentracijama koji će od jednostavnih i tradicionalno korištenih biljaka dalmatinske klime stvoriti 4 luksuzna proizvoda koji će zadovoljavati organski standard i etičnost, a ujedno zadovoljiti uvjete za dobivanje predmetnog certifikata za kozmetičku učinkovitost. Naime, stručna i tehnička znanja ljubljanskog tima rezultirat će kozmetičkim formulacijama koje će posjedovati koncentraciju kozmetički aktivnih sastojaka koja će garantirati da predmetni proizvodi zaista imaju učinak koji obećavaju.
 
Ukupna vrijednost projekta: 14.007,63 HRK
Iznos EU potpore: 10.505,72 HRK
Razdoblje provedbe: 26. ožujka 2021. – 24. lipnja 2021.
Kontakt osoba: Marija Tadić meri@primitivance.com
Više na: www.strukturnifondovi.hr